Håkan Nesser

Ett par flyttar till New York från Europa efter att deras fyraåriga dotter varit spårlöst försvunnen i ett och ett halvt år – utan också en berättarröst (faderns) som med sin kombination av saklighet och hudlös uppgivenhet vägrar släppa taget om läsaren. Miljöer, människor och minnen skrivs fram med en precision som är imponerande men framför allt omedelbart drabbande.

Paret slår sig ner på Carmine Street i Greenwich Village. Han är framgångsrik författare och hon är hyllad bildkonstnär. Kanske kan flytten få dem att hitta vägar att hantera dotterns försvinnande. Men deras främlingskap fördjupas istället.

Han har motvilligt börjat inse att dottern förmodligen är död. Hon uppträder alltmer (skenbart?) irrationellt, tycker sig uppfatta varsel eller dunkla meddelanden med hoppfulla innebörder. Han ser henne av en slump på platser i staden som hon sedan förnekar att hon besökt. Hon besöker bland annat ett medium. Mannen drabbas av tvivel och låter en pensionerad privatdetektiv börja skugga henne. Tills hon en dag också är försvunnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0