Luftslottet som sprängdes


Har precis sett den sista filmen .

Måste säga att Män som hatar kvinnor var bäst, Flickan som lekte med elden var sådär och Luftslottet som sprängdes var bra!

Panelhönan



Mannen syntes först. Han låg på magen, utan en tråd på kroppen och med ansiktet vilande i en gigantisk pöl. Kvinnan satt lutad mot väggen, med håret hängande som en slöja mot ögonbrynen. Halsen var en enda sörja av levrat blod… Den brutala upptäckten i ett iskallt garage i Stadens utkant ger polisen ett lika upprörande som känsligt fall: en medelålders gift man påträffad ihop med en betydligt yngre ogift kvinna. Båda är spritt nakna, och allt tyder på att de ägnat sig åt perverterad sex.
Samtidigt pågår anonym telefonterror mot ett flertal kvinnor, och polisen misstänker ett samband mellan de kusliga samtalen och det makabra fyndet i garaget. Panelhönan är en spännande nutidsskildring i svensk vardagsmiljö, en rappt återgiven historia med invecklade turer och en överraskande upplösning



Nattvandraren



Skyddad av mörkret smyger han omkring i Staden natt efter natt, år efter år.

De flesta av invånarna är medvetna om hans existens, men få känner till hans riktiga namn. I folkmun kallas han för Nattvandraren men också för Mörkermannen. Den sistnämnda benämningen ogillar han skarpt eftersom den kan associera till ondskefulla krafter, och han ser sig som en fridsam man utan tanke på att skada någon annan.

Själv föredrar han benämningen Argusögat. Han har ögonen på skaft, registrerar, iakttar och bevakar.

Men alla uppskattar inte hans skugglika rutiner

Nattvandraren är en ny, spännande deckare med en från sjukdom återställd Sten Wall i högform. Den ger också en gripande bild av en apart människas självvalda eremittillvaro och speglar omgivningens syn på den som törs hålla sig vid sidan av ett normalt socialt liv.



Bröllopsfotografen



Har jag precis sett och den var bra!

Min insändare den 25/2



Jag vet inte hur jag ska göra för att få dom större. När jag scannar in dom och sen tittar på dom är dom perfekta, men inte när jag lägger in dom här.

Ni får ta fram förstorningsglaset igen =)


Ett ryck

Jag fick mig ett ryck och tränade.
Först så gjorde jag ett test i både situps & armhävningar för att se vart i listan jag hamnade.
Den träningen ska jag börja med på måndag och kör då måndagar, onsdagar & fredagar.

Efter det så körde jag ett pass yoga på 40 min. Fick en dvd utav min syster för ett bra tag sen men har inte fått tummarna loss + att jag fick en yoga matta i julklapp.

Sen avslutade jag med 10 min avslappning.

Jag vet att jag kommer får svinont i kroppen sen. Känner redan av det, men nu har jag gjort det i alla fall. Får se när jag får tummarna loss nästa gång.

Nu ska jag ta mig en dusch.

Hej svejs!

Filmjölkslimpa

200 grader i 45 min

4,5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2,5 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl linfrö

1 dl solrosfrö

1,5 tsk salt

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor

1 dl hasselnötter eller dom nötter som du vill ha

1 dl torkade fikon eller aprikoser

1 dl russin
--------------------------

Blanda sirap & filmjölk i en bunke

Hacka nötterna & fikonen grovt och blanda med de torra ingredienserna och häll sen ner i filmjölken

Bakplåtspapper i en lång brödform, strö över grovt rågmjöl eller havregryn


Fredag - lördag

Var som sagt på vårdcentralen i går och fick den här grejen insprutad precis under huden som ska kolla något om antikroppar, skydd... Jag minns ej men den ska kolla om det skulle finnas spår utav tuberkulos.
Det gick bra i alla fall.

Efter det så gick jag hem en sväng för att sen åka och kolla synen och testa nya glasögon.
Synen var nästan den samma. Det skiljde lite grand bara. Det var skitjobbigt att sitta där och kolla synen.
Kände mig innestängd bakom den här meckapären.

Att testa gölasögon var inte det lättaste. Jag hade inget smakråd med mig ju så jag fick fota mig själv och skicka mms till pappa & Cattie. Till slut kom vi fram till ett par svarta.
Alla som jag provade var betydligt större än dom jag har nu, men jag var ju tvungen att välja ett par.



Jag vet att jag inte ser så glad ut, men jag kunde ju inte stå där och le för mig själv. Det var konstigt nog att jag stod och fotade mig. Jag var väldigt trött när jag tog detta kortet. Hade varit där inne i all evighet kändes det som.

Gick in en sväng på Väla efteråt. Skulle egentligen bara ner till Claes Olsson och köpa en datamus, men stannade till vid Jasmins jobb, pratade lite sen gick vi och lunchade.

När jag väl kom hem igen så var jag helt off. Seg som tuggummi. Vilade en stund sen gjorde jag ej så mycket mer än att kolla Let´s Dance på kvällen.
Fattar inte hur svenska folket tänker överhuvudtaget. Hur fan kan man rösta på Willy? Han är värdelös och programmet går väl ut på att rösta fram den som är bäst på att dansa inte sämst.
Idiotiskt!

Kollade precis om jag skulle gå och kolla Farsan på bio, men det känns lite så att gå själv. Får se hur jag gör. Än var där plats kvar.
Annars så har jag inga planer.

Mamma & pappa är och passa Vicke & Malousan. Dom skulle lämna Zack här till mig, men barnen ville ha honom ett tag. Så jag får se om jag överhuvudtaget går bort och hämtar honom.

Nu tyar jag icke mer.

Na Svidenje!

My Boyfriend's Back


Åsså började fighten...

När jag kom hem i går begärde min fru att jag skulle ta henne till ett dyrt ställe.
Jag tog henne till en bensinstation.

Åsså började fighten....

********************************************************

Min fru och jag låg i sängen och tittade på "Vem vill bli miljonär". Jag vände mig mot henne och frågade: "vill du ha sex?"

Nej, svarade hon.

Då sade jag: "Är det ditt slutliga svar?"

Hon tittade inte ens på mig, utan sade bara "Ja"

"Då vill jag ringa en vän", sade jag.

Åsså började fighten....

********************************************************

Lördag morgon gick jag upp tidigt, klädde tyst på mig,gjorde i ordning lunchpaketet, tog med mig hunden och slank tyst in i garaget.

Jag hakade på båtsläpet på bilen och backade ut ur garaget bara för att finna att regnet stod som spön i backen. Det var full storm, så jag körde tillbaks in i garaget, satte på radion och fick höra att vädret skulle vara uselt hela dagen.

Jag gick tillbaka in i huset, klädde tyst av mig, och gled in i sängen. Jag tryckte mig mot min frus rygg, med helt andra förväntningar, och viskade: "vädret är förfärligt".

Min kärleksfulla fru sen tio år svarade sömnigt: Kan du tro att min idiot till man är ute och fiskar i det där?

Åsså började fighten....

********************************************************

Min fru och jag satt vid ett bord på min gymnasieträff när vi såg en full kvinna vid ett annat bord, alldeles ensam, tömmande en drink efter den andra.

Frugan frågade: "Känner du henne?"

Jag suckade. "Hon är min gamla flickvän. Vad jag fått höra började hon dricka direkt efter att vi bröt med varandra för länge sedan. Hon lär inte ha varit nykter sen dess."

"Herregud", sa frugan. "Vem kunde tro att någon kunde fira så länge?"

Åsså började fighten....

********************************************************

En kvinna stod naken framför sovrumsspegeln.Hon var inte glad åt vad hon såg och sade till sin make: "Jag känner mig förfärlig. Jag ser gammal, fet och ful ut.Jag skulle verkligen behöva en komplimang från dig..."

Svaret blev: "Du har perfekt syn."

Åsså började fighten....

 


Några insändare anf fibromyalgi


Har scannat in dom insändare som jag har hängt med på. Tyvärr så blev en del för smått, men har Ni förstorningsglas så får Ni använda det =)




























Torsdag

Har precis ätit en tallrik gröt och sitter nu och dricker en kopp java.

Ska köra Ingela till tåget vid 11. Gottegrisen ska till Thailand och vara borta i 3 veckor. Ärligt talat så kan hon behöva lite semester flr hon jobbar jämt och ständigt.
Under tiden har jag tillgång till hennes bil. Det är dock inte bara tuta och köra. Det kostar ju också en del.
Ingela säger att jag ska köra så mycket jag vill bara där är bensin så hon kommer till jobbet dan efter..haha.

Förutom det så har jag inte så mycket planer. Jag ska köpa lax bara. Där var billigt på Maxi ich sen på Ica i Skälderviken.
Får se hur det är på vägarna. Dom har ju varnat för halka. Kan förstå det eftersom det regnar och är minusgrader. Det var faktiskt +1, men ändå!

I morgon så ska jag ner till VC. Dom ska kolla om jag har/haft tuberkelos eftersom jag har blivit sämre sen jag var i Slovenien. Tror inte där är något, men man kan ju kolla upp det i alla fall. Man sätter i en grej i armen så ska den sitta där nån dag sen läser dom av den. Har gjort det en gång innan när jag skulle få börja med Enbrel- sprutorna.
Marina är verkligen toppenbra för hon kollar ALLT! Det känns tryggt.

Efter det så ska jag till Smart Eyes vid Väla för att kolla synen och skaffa nya glasögon. Fick ju pengar från en fond för just detta. Annars hade jag inte haft råd.

Det var allt! Ha en ba torsdag, kram

Happy, happy

Man kan tro att jag fyller år i dag för jag har fått 3 st presenter! Fyller dock år om 5 dagar, på måndag!

Först så fick jag ett paket på posten från Monica & Evelina. I det så låg där 2 par raggsockar. Blev superglad =)
Tack snälla

Det andra var utav mamma & pappa. Det var ett nytt påslakan set. Jättefint! Samma färger som jag har här hemma + att där var grönt. Funderar på att köpa gröna panellängder till dom bruna jag har och eventuellt en grön matta. Tycker det är skitsnyggt med det gröna & brua tillsammans.
Tackar så hjärtligt ♥♥♥

Den tredje var från Maria & Theo som pappa fick med sig hem. Det var ett skolfoto på ♥♥♥ Theo ♥♥♥
Så klart fick det hedersplatsen sidan om sängen så jag kan ser honom när jag ska sova och när jag har vaknat =)
♥♥♥ Tack finaste Sis & Theo ♥♥♥


Kortet är taget i höstas när han började skolan, så han ser äldre ut nu!

Victor & Oscar kom hit och hälsade på innan i dag. Dom är så fina dom två. Strax därefter kom mamma & pappa. Zack blev överlycklig. Han sprang till pappa först. Mamma blev nog lite stött & pappa mallig..hihi.

Bjöd dom på middag, lax. Vicke ville ej ha, så han busade med Zack i stället under tiden.
Mamma & pappa hade alla tidningar med sig from den 15 februari =) Så nu har jag att läsa.

Har varit på bibblan och lånat en ny bok av Björn Hellberg.

Nä, nu tyar jag icke mer för jag är helt off i huvudkontoret. Nu ska jag sötta mig i soffan och slappedoppa.





Finska nyheter

Victor tyckte denna var så rolig och jag får nog hålla med honom lite =)


Insändare

Jag har fått många positiva reaktioner på min insändare i Hd den 18 feb.
Jag har fått mail.
En kvinna ringde upp mig.
Familj & vänner tyckte den var bra skriven. Grannes väninna tyckte den var så bra att hon klippte ut den =)
Då blev jag glad!

Idag fick jag mail utav en tjej som också hade skrivit en insändare "Hästarna håller mitt humör uppe" den 15 feb. Jag läste den, men minnet är så himla dåligt.
Jag gick in på hennes sida på facebook (hon hade mailat mig där) och såg att hon också hade en blogg. Hon har lagt in info om ju fibromyalgi. En annan än den som jag lagt in för länge sedan.
Läs här

I går var där två stycken som svarat på just min insändare. Det är en del som ej förstår. En del som ej vill förstå. Som ej kan ta till sig att man kan vara sjuk utan att det visas på utsidan.
Det är tråkigt när nära ej fattar hur det är ställt, men nu skiter jag i dom. Dom får tro precis vad dom vill. Huvudsaken jag vet!
Resten skiter jag i nu faktiskt.

Nu ska jag gå och posta brev!

Tjingalong

Snabba Cash


Den var sådär. Har helt klart sett bättre filmer.

De fredlösa

 Sjätte filmen om Johan Falk

New Moon


 New Moon var bra, men jag tyckte att Twilight var bättre.

Twilight


Jag sa att jag gillar inte såna filmer som handlar om vampyrer och annat mojs. Löjligt var mitt ord! Jag måste erkänna att jag hade väldigt fel. Har precis kollat på Twilight och den var skitbra.
Ska kolla uppföljaren nu direkt, New Moon!


Min insändare i Hd - 16 februari

Att förstå fibromyalginsmärta

Föreställ dig att du planerar ett party och du förväntar dig omkring 20 gäster. Tre eller fyra vänner har sagt att de ska komma tidigare för att hjälpa dig. Men de dyker inte upp och i stället för 20 gäster får du 100. Du är överhopad.
 Detta är vad som händer med smärtarsignalerna hos någon som har fibromyalgi. Cellerna skickar för många smärtmeddelanden (partygäster), upp till fem gånger så många som hos en frisk person. Det kan förvandla ett milt tryck på huden, eller till och med klåda, till smärta. 
  
När smärtsignalerna
når fram till hjärnan bearbetas dem av något som kallas serotonin. Personer med fibromyalgi har emellertid inte tillräckligt med serotonin (vännerna som skulle hjälpa dök inte upp) och detta gör att hjärnan blir överbelastad.
 Detta är orsaken till varför personer med fibromyalgi har ont i vävnader som inte uppvisar några tecken på skador. Det är inte en inbillad smärta, det är en missförstådd förnimmelse som hjärnan omvandlar till en mycket verklig smärta.

 
Det finns andra substanser i patientens hjärna som förstärker signaler och "skruvar upp volymen" på allting. Det kan utöver smärta inkludera ljus, ljud och lukt och detta kan belasta hjärnan. 

 

 Fibromyalgin är en smärtsam, kronisk sjukdom. Huvudsymptomen vid fibromyalgin är en ständig smärta i vila, som upplevs som uttalad, samt en onormal trötthet. Uttalad smärta är en stressfaktor, och symptom som ofta förknippas med stress är vanliga hos patienter med fibromyalgi.
 Muskelsmärta påverkar motoriken, och sömnen störs av smärta. Dålig sömn, ständig smärta, och av smärtan framkallad stress, ger trötthet.  Förutom ständig smärta och trötthet kan en eller flera av dessa besvär förekomma vid fibromyalgi:

sömnstörningar, kraftlöshet, yrsel, domningar, andningsrubbningar, urinträngningar, hud- och slemhinneproblem och dimmig syn.


Det kan även vara
koncentrationssvårigheter, dåligt balanssinne, muskelspasmer, häftig ångest, stelhet, huvudvärk, tarmbesvär och svullnad.
 Eller kan det vara hjärtrytmrubbningar, feberkänsla, allergi, ljud- och luktkänslighet, försämrat närminne, smärta i käkarna, ländryggssmärta och "Restless legs" (myrkrypningar).


Anneli Nööjd
Munka-Ljungby


Haha

 

 


Ett gäng grabbar spenderade helgen med att planera inför nästa gemensamma golf resa.

2 dagar före kompisarna skulle resa så säger Daniels fru ifrån och talar om att han inte får följa med.
Daniels vänner blir ganska irriterade, men vad kan de göra.

2 dagar senare så anländer kompisarna till golfbanan och ser att Danne redan checkat in, varit på driving rangen och höll nu på att träna puttning

Vad i helvete säger kompisarna, hur länge har du varit här och hur gjorde du för att övertala din fru att du skulle få åka.

Jag har varit här sedan igår! Jag satt i min fåtölj framför Tv:n då min fru smög upp bakom mig och höll sina händer för mina ögon och sa gissa vem?

Jag tog bort hennes händer och såg att hon hade köpt ett nytt genomskinligt nattlinne.

Hon tog min hand och drog med mig till sovrummet. I sovrummet hade hon tänt minst 2 dussin ljus och spritt ut rosor över hela sovrummet. På sängen hade hon lagt ett rep och ett par handbojor!

Hon beordrade mig att sätta på henne handbojorna och binda fast henne i sängen, sedan sa hon
” Gör vad du vill ” ………..                 Och här är jag !!!!!

Fredag

Känns inte alls som fredag.

Har städat idag, vilket var behövligt. Golvet torkar jag Zack åkt hem, så slipper jag göra det två gånger.
När jag dammsugade så skällde Zack konstant hela tiden, som ni kan se på filmen i tidigare inlägg. Han är rolig den där!

Var på apoteket och hämtade ut min nya medicin. Får se om den gör underverk. Har fått tid hos lungspecialisten nu. Dock inte förrän den 14 april.

Annars så har jag inte gjort så många knop. Pratade med pappa & Théo innan idag. Theo han brukar aldrig vilja prata men i dag så =)
Kollat på film, promexiat med sötnöten.

Händer nog inte så mycket mer än så i dag. Let´s Dance i kväll. Överst på min topp ligger fortfarande Mattias & Claudia.
Willy borde åka hem i kväll även om han är rolig så är han värdelös på att dansa. Alla som är kvar förutom Willy är bra.

Cattie & Sessan kommer eventuellt i morgon. Hade varit skoj om dom kom för det var ju ett tag sedan man träffade dom.

Jag får nog åka hem och hjälpa min "gamla mor" som är halv-invalid då hon blivit opererad i axeln.

Nu ska jag mysa med "min" hund.

Ha en kanon fredag!




The Ugly Truth



Har jag precis kollat på. Den var rätt okej!

Filmer med Zack








Myshunden




Torsdag

Ringde upp till Spenshult och pratade med en kvinna på mottagningen. Berättade för henne angående besöket jag gjorde den andra februari.
Jag ska höra av mig när alla undersökningar är klara så ska jag få prata med min läkare där uppe.

Var på vårdcentralen igen. Tur man har frikort. Jag är så trött på min hosta och att viruset aldrig försvinner. Inne på fjärde vecka nu.
När Marina kom in i undersökningsrummet så sa hon: - Jaha och varför är du här?
Jag svarade henne att jag var bara där för att läsa tidningen och hälsa på henne.
Som hon skrattade.
Vi tog nya prover som man tog på dom som haft hosta en längre tid. Sen fick jag en ny sorts astmamedicin: Singulair, i tablettform.
Ska hämta den i morgon och börja med den på kvällen.

Kvinnan på Spenshult, som jag pratade med, och husläkaren sa att reumatiker lätt får virusinfektioner & vätska i lungorna. 
Så med detta och min astma så är det som det är. 

Annars har jag inte hunnit med mer förutom ha varit ute med Zack. Fast det är jag varje dag, 3-5 gånger/ dag är vi ute och promenerar.

Victor & Malou kommer vid 16-tiden. Zack kommer bli överlycklig när dom kommer.
Han älskar barn!

Det var allt för nu!


Wondering

I was wondering....


When the hell is spring coming??


Härligt

Det är härligt att vara ute och gå en raskt promenad även om Zack är med.

Tjuv-vägde mig i går och det pekade nedåt. Även om det bara är 0,8 kg på 8 dagar så går det nedåt =)

På tal om Zack. J
ag har nog aldrig varit med om att han varit så kelig innan. Han ska sitta i knä när man sitter här, vid tv:n. Han är en riktigt myshund. Pussig är han med.

Jag får massa kärlek och ger tillbaka så klart med. 

Mixed things

I söndags så åkte jag till Spången och hämtade Zack. Enzo skulle vara själv hemma, men det gick inte. Han skällde som fan. Som tur fick han vara inne hos Ingela och det hade gått bra.

När vi kom hem så trodde Zack att han skulle bli mött utav Enzo. Zack sprang in, tittade, väntade men ingen Enzo kom.
När vi kom in till Ingela så, otroligt nog, blev båda glada av att se varandra.
Dom sprang rundor i gångarna och jagade. Det gick väldigt bra. Enzo sa till Zack om han blev för påflugen.

Sanna kom och hämtade Enzo lite efter nio på kvällen. Det var rätt okej faktiskt. Eftersom jag visste att hon skulle fixa ett bra hem till honom.

Fick meddelande i går att han fått ett nytt hem hos en dam runt 65 år, som har en liten hund redan. Hoppas verkligen att det går bra för honom.

Jag vet att jag verkligen tog rätt beslut. Nu förstår jag hur mycket jag har saknat Zack. Han är en underbar liten varelse. Han är otroligt kelig, pigg, busig och söt förstås.

Vad jag gjorde i måndags minns jag inte. Haha, bra minne man har. NOT!
Jo, jag tvättade nån maskin. Sen minns jag inte mer.

I går tvättade jag en maskin till eftersom jag renbäddade sängen så tog jag det direkt så är det gjort.

Jag var borta på det nya café & bistro och frågade om jag kunde får arbetsträna där och det fick jag. Om det är okej att jag får lov att jobba på lördagar istället för måndagar, eftersom då ska där vara en kille från gymnasiet, hela dagen.
I så fall så kommer jag jobba på eftermiddagarna ev kvällarna. Kanon!
Hoppas nu bara att både AF & FK går med på det. Ska på intervju hos båda den 2 mars.
Förhoppningsvis så börjar jag inom kort =)

På kvällen kom Sara & Nonne på en snabb visit, eftersom jag lurade Sara, dock inte medvetet. Jag gav henne fel tid till bussen. Jag kollade fel håll..haha.
Zack blev överlycklig när Nonne kom in och busade med honom. Dom sprang rundor här inne.

Pratade med pappa, Maria & Theo på msn. Dom fick inte i gång Skype och för en gångs skull så kunde jag prata över msn.
Maria har fått ett kanon erbjudande från Odd Molly. Dom hörde av sig till henne. Det var nog ödet!
Dom erbjöd henne att vara chef för butiken dom ska öppna i Köpenhamn.
Jag hoppas ju självklart att hon ska ta det för då kommer dom närmare mig. Det är dock ett stort steg för henne att flytta från London där hon har bott mestadelen av sitt vuxna liv. Jag håller allt jag kan hålla för att det ska gå som jag vill =)

Zack ska komma upp och kolla ut hela tiden. Han är för rolig. Han ska vara med i köket när man är där. Han ska dock ej sitta på golvet utan uppe på vasken så han ser allt man gör.
Han vill gärna ha närhet.
Just nu ligger han under databordet och sover.
Han är så go så go.

Nä, nu måste jag fixa til mig lite eller jag ska ska byta byxor bara..haha..Monica & Evelina kommer snart. Vi ska in till Maxi och sen gå en sväng på stan.

Ha det bra, kram


Zack kollar Let´s Dance


Mys i soffan


Spanar


Zack har gömt sitt godis i soffan


Finaste man har sätter man på bordet


Vilar sig lite


Måste vara med. Ser lite farligt ut bland alla knivar, men han satt still



Det var alles.

Ha en bra dag!

Kram

Alla Hjärtans Dag





Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!

Kram från mig

Tjohejsan =)

Idag när jag hade duschat så fick jag för mig att jag skulle prova mina favorit jeans som jag inte kunnat ha på mig under dom senaste 2,5-3 åren.
Dra på trissor, jenasen passa. Kan man bli annat än glad =)

Som sagt i dag flyttar Enzo hem till Sanna igen för att senare komma till ett nytt hem där det finns en doggy som sällskap.
Jag ska köra hem till Spången och hämta Zack och då kan man ju slå två flugor i en smäll, lämna Enzo i Klippan så slipper Sanna stressa inom efter jobb.
Sitter och väntar på svar från henne. Tar en himla tid!

I kväll ska jag gå min kvällspromenad som tar ca 35-45 min. Ska bli skönt att sätta igång igen. Tror det var en månad sen jag promenerade min runda.
Även om jag ej gjort det så gick jag ner sammanlagt 15 cm (armar, lår,mage & stuss) under den månaden.
Så nu ska det bli nice att börja igen och så fort jag blir frisk från viruset och hostan så ska jag börja hos sjukgymnasten igen med stryketräningen.

Varje gång jag börjar igen efter att varit sjuk, så blir jag sjuk igen. Snacka om otur!

Nä nu ska jag ta mig en fiak & kopp kaffe.

Kram

=(

Enzo på Blocket 

Jag blir ledsen när jag tittar på när han springer där ute och busar i snön, hoppar  och har skoj.
Han har ingen aning om vad som väntar honom. Jag önskar att jag kunde ha honom kvar.
Jag tänker så himla mycket på vart han kommer och hamna, vad det är för en familj. Vet inte varför jag oroar mig.

Hans ägare har skrivit ej barn under fem år. Saken är den att min brorsson är 12 och han är rädd för honom.
Han är livrädd att åka bil. Han verkligen skakade i går när vi körde hem till mamma & pappa. Jag klappade honom & pratade med honom hela tiden, men det hjälpte inte.
Trodde att det skulle bli bättre när han låg i en transsportbur, men icke. Han andades tokfort och pep. Försökte prata lugnande till honom men icke, icke.

I morse så kom han upp i sängen och vi mös i en timme innan vi gick upp så han kunde gå ue och göra vad han skulle sköta.
Han är en riktig myshund & även en riktig bushund. Jag kommer sakna honom i massor.

Vet inte hur många gånger jag tänkt att ändra mig. Jag vet fortfarande inte om jag gör rätt. Eller jo, han har rätt att komma till någon där det finns en annan hund, som dock respekterar honom.

Kommer var en tung kväll i morgon när hon hämtar honom. Han har trots allt varit här i nästan tre veckor.

Mamma kommer och lämnar Zack på måndag, så han ska vara här ett par dagar. Pappa åker till London i morgon och mamma ska jobba.

Nä, nu slutar jag för jag har så satans ont i skallen.

Hepp!

12 februari

Jag lånade Ingelas bil så jag & Enzo körde till Ljungbyhed och hälsade på mamma & Therese på jobbet.
Har bara pratat med Therese i telefon men i dag träffade jag henne.

Jag tog med Enzo in i affären och Therese mötte upp. Hon visste dock inte vem jag var så jag gick på som bara den och förvrängde rösten och sa: Hallå, hallå! Ska vi leka? (jag lät som om jag ej hade alla hemma)
Therese tittar på mig och frågar: Vem är du?
Jag går in till mamma i köket och fortsätter dinga mig och Therese fråga mamma denna gången vem jag är. Mamma håller masken och säger att hon ej vet.
Sen tar det inte många sekunder förrän mamma håller på att kissa på sig av skratt (inte bokstavligen då alltså).
Therese gör typ samma sak som mamma.
Hahaha...kul och spela henne ett spratt.

Jag & Enzo fortsätter ner mot Spången där pappa & Zack väntar ute. Vi går bak på tomten så dom får leka. Zack hoppade på Enzo igen, men vi tog bort honom.
Det slutar med att Enzo själv säger ifrån och ställer sig högre än Zack och hugger till. Zack var inte stor dom gångerna.

Han vill gärna jucka men han tröttnar ju till slut. Enzo var måttligt trött på honom.

Nu ligger dom på strykbrädan, med utsikt ut på gatan, och vilar.







Mamma & pappa åkte till badhuset så jag är hos dom så hundarna får bekanta sig lite.
Det är ju aldrig fel.

Nä sover ej dom små mer så nu får jag ta och sysselsätta dom lite.

Hej svejs

Grattis Älskade Farmor

Idag skulle min farmor ha fyllt 87 år! Skickar grattishälsningar upp i himlen =)

Grattis älskade finaste skrutt ♥♥♥

Saknar dig massor & älskar dig lika mycket. Nu har du det bra i alla fall.










The Proposal



Tyckte den var riktigt bra!

Torsdag

Fis Enzo stack från mig när vi var ute så han kunde göra sin bestyr. Vi var bara här ute på gården, men när vi skulle gå in så var han borta.
Han har aldrig stuckit innan. Har jag varit ute och gått med honom så har han alltid stannat och kollat vart jag är eller om jag kallat på honom så har han stannat direkt.
Han är verkligen jätteduktig på att lyda, men några få undantag.

Men i dag vet jag ej vad han fick för ett fnatt.
Som sagt var vi på gården och han brukar springa runt bilarna för lilltjejen med gör det. Tänkte att han var framför bilarna, men icke. Kollade bakom men icke. Jag kallade men han kom ej. Jag gick runt om och då ser jag att folk vänder sig om på gatan. När jag kallar så säger en kvinna på andra sifan gatan att han är där.
Ser en bil bromsar in. När jag får syn på Enzo så är han borta vi bageriet.
Jefla hund!

Saken var att han visste att han gjort något som han ej fick. Jag sa till honom och sen fick han ligga i sin korg en kort stund sen var det glömt igen.

Jag blev väldigt konfunderar varför han stack. Kan vara att här är tikar som löper, eller för att där kom en kvinna med hund ute vid vägen.
Inte en susning i alla fall. Tror icke han gör om det igen.

I dag skiner solen jättemycket! Underbart med solsken & minusgrader.
Snacka om att vi har haft vinter & snö länge nu!
Jag älskar det verkligen men till och med jag börjar längta lite efter våren nu.

Enzo ska bli hämtad nu i dagarna. Vet inte vilken, men skrev till Sanna att hon får säga till innan så jag kan bada honom & göra honom fin innan han ska i väg till sin nya familj eller hem till Sanna & hennes familj.
Hade gärna behållt honom men eftersom han inte kan vara själv utan att bli förtvivlad och jag tycker synd om honom så får han säkert det bättre där han har hundkompisar.
Hade jag ej haft läkarebesök mm som jag måste gå på så skulle han fått stanna.
Det kommer bli tomt, men pappa åker till London på söndag så då ska jag passa Zack. Antingen där eller här.

Nähepp, det var väl alles.


Ledsen

Usch, så ledsen jag är.
Har bestämt mig för att Enzo ska få komma till en annan familj där någon redan har hund eller någon som är hemma med honom alltid.

Trodde aldrig det skulle bli så jobbig, men jag har gråtit floder.

Han ska vara kvar här tills Sanna hittat en ny familj.

Nu kilar jag hem till svägerskan & brorsbarnen för lite uppmuntran.


8 februari

Har fortfarande blandade känslor. Har inte en susning om hur jag ska göra.

I kväll ska jag bort till min broder och passa Victor & Malou. Hoppas det går bra med Malou i dag med.
I går gick det bra i omgångar ju. Dock inte när hon hetsade honom att börja busa..hihi..Inte lätt för henne heller eftersom hennes mosters hund/ar inte är rädda för barn & inte Zack heller.
Bara feskorven Enzo..haha.

Nopes, här blir inga barn gjorde så nu tackar jag för mig och går ut med min hund och gör ärenden =)

Hej!

Blandade känslor

Har varit hos läkaren i dag igen. Är så himla trött på att vara sjuk. Viruset sitter i för tredje veckan. Tyvärr så mår jag sämre nu än dom andra veckorna.

Min läkare sa i dag när hon kollade mina öron för andra gången: Du är allvarligt sjuk! Vad ska jag göra med dig? skrattar sen och virrade på huvudet.
Hon vet inte riktigt vad hon ska göra eftersom det håller i så länge och kommer så ofta. Jag är mer sjuk än mår bra. Skit jobbigt!

Hon har i alla fall skickat remiss till lungspecialist.
Hon vill även att dom ska söva mig för att gå ner och kolla läget i lungorna, kolla upp slemmet vad det är för baskelusker och till sist checka upp mitt imunförsvar och se hur det står till med det.
Väldigt skönt att hon går i botten med detta.

Hon kallade på mig mellan två patienter och sa att han från Spenshult hade skrivit att min diagnos var enbart fibromyalgi. (Har inte ens den så utan det är mjukdelsreumatism, men jag frågade min läkare om det var typ samma & hon sa jag då).
Båda skrattade, virrade på huvudet och sa att han var dingdong, totalt tappad (sa bara jag)..haha.
Honom lyssnar vi icke på när 5 andra läkare säger att jag har det, men vilande just förtillfället.

Över till lille Enzo.
Jag har väldigt blandade känslor. Han är hur gosig som helst, mysig, ger mig många skratt & mycket glädje MEN han skäller så in otta helvete när jag ej är med honom.
Han är rätt lydig och lyssnar, men ibland noncharlerar han mig.
 
Idag när jag gick till VC så började han skälla direkt när jag stängt ytterdörren och när jag kommer hem efter 2 h igen så skäller han eller om man ska kalla det skall, snarare ett förtvivlat skrik, typ.

I och med jag har så himla mycket med sjukgymnast, kurator & läkarbesök så måste han kunna vara själv utan att står och skälla. Till slut så kommer ju grannarna klaga.

Han har kissat inne hos Monica två gånger på ca 1,5 h. Han har kissat här, hos min bror & idag så skötte han magen inne hos Tess, vilket han även gjort här.
Det är INTE okej. Han är trots allt 1,5 år och vet att man måste säga i från.
Saken är den att jag är ju ute med honom merän han egentligen skulle behövt.

Fick en massa tips inne på Facebook ang att han skällde och jag har provat att ha honom på toa tillsammans med sin korg, matskål, godis & lugn musik. Fungerar inte.
Som min svägerska sa så måste man ge det mycket tid och träna. Jag kanske tom behöver hjälp för att få rätt på honom och dom pengarna har ju inte jag.
Inte den tiden heller eftersom jag är iväg ett par gånger varje vecka.

Åh, jag är så kluven. Jag vet att om jag lämnar tillbaka honom så han får komma till en annan familj där han kanske ha sällskap av en annan hund, så kommer jag får ha Zack hos mig i omgånger.

Vad hade Ni gjort om Ni varit i samma sits som mig? Kommentera ert svar =)

Något positivt idag var att för ett tag sen sökte 2 st olika fonder för att kunna köpa nya glasögon, gå på bio/teater och ev köpa kort till simhallen.
Eftersom det går lång tid sen jag ansökte så var jag inställd att jag ej fått igenom dessa, men i dag när jag hämtade posten så var där ett brev från en stiftelse.
Trodde att mamma hade ringt ang den fonden man ska ringa om nu i februari, men jag hade fått godkänt den ena fonden =)
Så nu i slutet av månaden ska jag åka och testa nya glasögon, köpa kort på badhuset & gå på bio. Jag kan unna mig alla tre saker =)

Jag blev så glad så jag nästan grät. Tess hon skrattade åt mig...inte elakt då utan för jag fjöntade mig lite.

Malou har varit här i kväll. Pojkarna tränade karate & Annika tränade sitt.
Enzo hoppade upp och slickade på henne för att i nästa sekund bli rädd. Han är för fjöntig.
Hon skulle trolla för mig.
Både hon och killarna har fått trollerifnatt..haha. Vicke vägrade att avslöja trolleriet i går när han körde dom för mig.

Ska vara passa dom i morgon med så jag ska nog få honom att avslöja dom jag ej kom på igår.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan.

Må Väl!

Foton


Mys att få komma upp till matte på morgonen och dela kudde med henne


Allt hår ställer sig rakt upp efter bus i soffan




Han snodde min kudde som jag hade bakom nacken








Sötnöt




Söndag

Jag är helt seg i knoppen idag.

Tvättar en maskin, sen har jag inte så mycket som står på mitt schema idag.
Ska nog ta och kolla på film. Har ju en del nu.

Ja det var nog allt för tillfället!

Lördag

Sitter här och degar och väntar på att Monica & Evelina ska komma. Vi ska gå på bio och kolla Alvin & Gänget 2.
Sen beställer vi pizza och åker hem till dom i Källna.
Ska hjälpa Monica med datorn. Evve hade visst gjort något med den.

Sen ska jag och Enzo ta bussen hem och då blir det bara mys i soffan resten utav kvällen.
Får väl se vad melodifestivalen är något att titta på.
Annars så har jag ju massor med filmer att titta på.

Nu kommer snart dom andra så vi ska fika innan vi ska åka i väg.

Kram

Fredag

Gick ut med Enzo kl 10 och kom tillbaka kl 13.

Vi var dock inte ute hela tiden.

Först så busade Enzo med sin kompis Ronja ett bra tag. Att springa runt en parkerad bil kan vara jätteroligt.

När Ronja gick hem så knackade vi på hos Lina & Liam för att prata om deras sopor..haha..Låter knas, men det är sant.
Dom hade ställt ut en sop-påse som antagligen nån katt eller fågel tyckte var roligt att ta sönder så resterna låg lite här & lite där.
Trodde ej hon visste, men det gjorde hon. Enzo tyckte att en macka smakade bra. I alla fall innan jag sa till honom.

Lina bjöd in på te så jag & Enzo satt där ett bra tag och pratade. Enzo & Liam busade lite. Tittade in på bebisens rum. Åh vad avis jag blir vill med ha bebis.
Sa till Lina att jag kommer att komma in och snusar på bebis!

När vi kom ut så började Enzo & Liam jaga varandra. Det var inte lika mycket denna gången som förra men kul hade dom i alla fall.



Smulan fick också vara med en runda. Eller hon blev jagad av Enzo så hon stack upp och satte sig i trädet hela tiden, vilket Enzo tyckte var tråkigt.



Till slut så sa Smulan till och klappade till Enzo ett par gånger, men det struntade han i och fortsatte jaga. Duktig vovve..haha.


Lina städar bil & Enzo är Nicke nyfiken.


Enzo med massa snö på sig. När han sprang så liknade det bjällror


Enzo med sina bjällror

När vi kom in till vårt igen så blev det en väldigt försenad frukost.

Lyckades välta kaffeburken när jag skulle ställa in den i skåpet, ner på kniven som flög i backen och sockerburken flög rakt ner och hälften av innehållet låg så fint på golvet. Hur sockret flög ner det har jag inte en susning om.
Hade moster i luren men fick lägga på. Fram med dammsugaren.
När jag precis stängt av den så knackar det på dörren. Challe & systers hund kom, Chippen.
Där står i alla fall Challe stajlad och fin, medans jag har håret på skaft, joggingbyxor & t-tröja och ser allmänt såsig ut. Haha..
Mitt i allt ringer telefonen. Det var lite kaos där för några minuter. Men det ordnade sig i slutänden =)

Ringde upp moster igen och lägger mig på golvet, vet ej varför jag gör detta, men när jag ligger där så ser jag hur smutsig spisen är vid luckan.
Den fick sig en storstädning, ugn & knapparna, ja allt blev skinande rent.

Sätter mig här vid datan och slappar lite innan jag skulle hoppa in i duschen. Var meningen jag skulle dammsuga, men rengörningen på spisen tog kraften från mig.

Dennis ringer och frågar om jag vill ha besök. Klart!
Dammsuga snabbt som tusan, in i duschen, fixar till mig och sen kom Dennis. Fick lite ny energi!

Fikade och snackade en massa. Alltid lika trevligt när han kommer.
När han skulle köra så var Tess ute, så jag & Enzo gick in till henne ett tag och snicksnackade lite.

Hur trevligt fredag som helst. Än är den inte slut =)



Vilket jobb spindlarna lägger ner för att göra ett nät.
Tyckte det var fint så det får bli det sista för nu.

Ha en underbar fredagskväll!

Kram


Dansk Dokumentär

Den var riktigt bra. Handlade om ett par föräldrar som fick ett multihandikappat barn, Martin orsakat utav förlossningsläkaren.

Martin fick syrebrist i hjärnan. Mamma sa långt innan själva förlossningen att hon kände att något var fel, men inget gjordes.
Läkarna sa att hon skulle gå tiden ut i stället för att göra ett kejsarsnitt.

Föräldrarna fick rätt mog sjukhuset.

Martin var på en instutision i 2 år sen tog föräldrarna hem honom och vårdare honom i hemmet.

Förhållandet höll ej och mamma tog hand om Martin själv.

Han konfirmerades, vilket inget trodde att han skulle göra eftersom läkaren sagt att han ej skulle bli så gammal.

Martin fick ofta lunginflammtioner och i och med han fick antibiotika väldigt ofta så blev kroppen till slut imun mot den.

Man fick följa med från början till slut och det var en rörande dokumentär. Behöver jag ens att jag grät?




Argumentera aldrig med en kvinna

Ett man och en kvinna var på semester. Efter middagen ville maken ta en tupplur.
Frun bestämmer sig då för att ta en tur i båten, fastän hon inte känner till sjön. Hon åker ut en bit, lägger ankar och tar fram en bok och sätter sig och läser.

Plötsligt kommer skogvaktaren förbi i sin båt. Han stannar bredvid kvinnan och säger:

-God morgon, frun! Vad gör ni?

-Jag läser en bok, svarar hon (och tänker, Syns inte det?)

-Det är fiskebegränsning här, informerar han.

-Ja, det är möjligt, men jag fiskar inte, jag läser.

-Ja, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen och skriva en rapport.

-För att jag läser? svarar hon tvivlande.

-Ja, det är fiskebegränsning här, informerar han igen.

-Men jag fiskar ju inte, jag läser.

-Jo, men du har utrustning till det, så du kan ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen.

-Om du gör det blir jag tvungen att anmäla dig för sexuella trakasserier, säger kvinnan.

-Men jag har ju inte rört dig, säger skogvaktaren.

-Det är sant, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst.

-Ha en bra dag, frun! sa skogvaktaren och åkte iväg
.

SLUTSATS: Argumentera aldrig med en kvinna som läser.. Det är troligt att hon kan tänka samtidigt!



Snö, snö, snö

Kära dagbok!

9:e December

Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö,

som täckte

varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn!

Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta

hit var det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för

första gången på flera år och kände mig som ung på nytt.

Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I

eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö
igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till

med snöskyffeln. Vilket underbart liv.



12:e December


Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min

granne säger att

jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul.

Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry

säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö
att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror

inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är
glad att han

är vår granne.

14:e December

Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen

hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden

gjorde mig lite kall, men jag

värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna.
Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och

begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle

behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i

form på det här viset.


15:e December


50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i

stället.

Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar.

Frugan vill

skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera
men jag

tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.


16:e December


Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag

saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..


17:e December


Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga

för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var

strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra

på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog

ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne.

Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag

fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December


Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av

den där vita

skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen.

Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en

grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med

att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till

den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en

snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i

mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste

skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan

skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger

också!

22:a December


Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till
av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det

antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det

tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i

morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig,

pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att

skotta.

Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av
vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han

säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla

skitstöveln ljuger!!


23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att

jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut 
eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger

att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!


24:e December


15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att
jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack

också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag

fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag
vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar

på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck   

och  plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga

julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för

upptagen med att spana efter plogbilen..


25:e December


God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad.

Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag

hatar SNÖ!!!

Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va,

jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December


Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla
håla!!

Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...


28:e December


Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December


25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars

kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt

sänkt eller??

30:e December


Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för

att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...


31:a December


Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning
här!!

8:e Januari


Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig
men varför är jag fastbunden i sängen?

Torsdag

Har ej gjort många knop i dag. Har varit ruskigt trött. Helt av banan faktiskt.

Malou var här i 1,5 h under då Annika tränade. Vi var på bibblan och lånade bok.
Enzo vågade sig fram till henne, men det var typ allt.
Malou höll honom i kopplet när vi gick och det gick bra. När vi skulle gå över gatan så skulle hon ta upp honom, men han var inte riktigt villig till det, men hon gjorde det ändå.
Han måste lära sig.

Nu i kväll var vi ute och gick en sväng. Det gick sådär. Han är inte speciellt glad över att gå i koppel. Antingen så drar han som tusan lr så ska han springa på ett annat håll.
Övning ger färdighet!

Ska kolla en dansk domkumentär nu på ettan.

Hej

Nya tider kräver nya ordspråk

Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt
dåligt.


Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.

Dåliga flickor är inte det sämsta.

Framtiden var bättre förr.

Friskt vågat, halva inne.

Först till skrivarkön får först skriva ut.

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.

Ju fler kockar desto större fackförening.

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.

Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.



Kul med snö




Bennys resultat på hans plogning















Jag, Lina & Liam står ute på parkeringen och pratar. Vi ser en traktor som plogar och Lina säger:  Han skulle komma hit här och ploga.

Det tar två minuter så kommer det en traktor in på parkeringen. Snacka om vi tappade hakan båda två.

Det är Richard, grannen som lånat sin pappas traktor och kommer hit och plogar hela vår parkering.
Fy fan så bra! Snällt!
Och det sa vi till honom med.

Detta skulle Benny gjort innan idag, men kommer med en snöslunga i stället..haha

LOSER!!!!





HEJJA RILLE!!!!

Bildbevis

Här har ni hyresvärden och hans snöslunga


I dag är det onsdag hela dagen



Benny är här med en snöslunga!!!! Men han gör gångar inne på gården.
Saken var att grannen ringde och menade på att han var tvungen att komma och skotta på parkeringen. Det ska bli kul att se hur det blir.
Huvudsaken var han han kom när hon ringde, men aldrig när jag bett honom.

Men nu fixar han gångarna så det är ju bra =)


Jag skulle fixa Enzos lilla rastgård, men jag orkade bara en liten bit sen flåsade jag som en jag vet inte vad.


En hel massa snö


Här var en gång här med, men den finns inte mer. Inte på kortet iaf, men nu har Benny gjort den =)


Altanen som inte är någon altan längre. Här kommer man icke ut längre.

Ringde till VC och bad Marina ringa upp mig så vi kunde prata om gårdagen och vad som komma skall.
Jag blir ju skickad till en lungspecialist. Det känns bra =)

Fick avboka sjukgymnasten IGEN. Ovanligt!
Snart nog så ska jag nog bli frisk och köra järnet.

Har faktiskt icke mer att förtella förtillfället.

Kram


Massa Snö


Massa snö i min hörna




Eh, vart tog gångarna vägen som jag skottade fram härom dagen?


Endast kattspår som syns


Enzo tyckte det var jobbigt i den djupa snön och vände om där


Som sagt, här är en del snö. Dock förväntar vi oss INTE att Benny ska komma och skotta. Han gör inte mycket som man ber om.
Man får gå långt innan han ens fattar att man menar allvar.

Visst T?

Dagen i dag, tisdag

Pappa kom och hämtade mig lite innan kl 11.
Jag hade precis varit inne hos Tess och lämnat min guldklimp som hon skulle passa under tiden vi var uppe på Spenshult.

Läkarbesöket var en besvikelse. Både för mig och pappa.
Jag åkte upp för att höra vad läkaren hade tänkt göra med vätskan i lungorna. Inget annat!
Han klämde och tryckte och hade sig. Jag trodde att det tillhörde alla besök så även detta, men tänkte samtidigt varför ska jag göra detta nu. Lungorna sitter bak på ryggen och ingen annanstans.

Eftersom jag var hos läkaren i går så visste jag att blodproverna skulle visa att jag hade virus, men han nämde inte något om detta.
Han lyssnade på lungorna och inte ett ljud där heller.
Han pratade om allt annat än det han skulle.

När jag var hos Lilijana, min läkare där uppe, så sa hon att jag skulle få prova Humira, även om RA:n inte var superaktiv utan snarare inaktiv. För att hjälpa mig mot all smärta jag hade/har.
Men lungröntgen var ett alternativ först och främst.

Nu har inte vätskan försvunnit och förra gången jag var där så var det snack om en utredning. Med utredning så tänker jag att jag ska bli inlagd och dom ska undersöka och göra massa grejor.

MEN icke sa Nicke. Jag skulle varken få Humira eller bli inlagd.
Han hade inte ens koll om jag hade fibromyalgi eller mjukdelsreumatism. Kanske jag har båda rent av.

Jag fattade inget bra tycke om honom överhuvudtaget.

Pappa blev friskförklarad..haha..Läkaren måste ha slagit huvudet hårt under förmiddagen eller nåt.
Efter 15 min så var pappas besök klart.

Jaja, vad ska man säga.

Nu ska jag ringa eller gå ner till min husläkare i morgon och prata med henne och hon skickar remiss till en lungspecialist.

Enzo blev jätteglad när jag kom hem.

Vi har varit ute och busat i snön, som han verkligen älskar.
Han blev dock inte så glad på mig när jag skulle bada honom.

Ronja var här inne innan en liten stund och busade, medans matte & Tess pratade med mig.
Dom är verkligen kompisar. Dom går riktigt bra ihop.
Nu sitter han och väntar på att hon ska komma tillbaka.
Sötnöt!


En styck nybadad, lockig Enzo


Myser i soffan, fortfarande lite sur på mig


Här visar Kinamannen sin nonchalanta sida mot mig


Alldeles lockig och fin posar han


Gymping på G


Haha, vad ska man säga. Här kör han lite streching med headbang


Enzo snusar efter Ronja

Snipp snapp slut


Kinamannen

Jag är lite stolt över min hund.
Vi var ute och lekte lite och sen skulle jag gå till affären.
Sa hej då och stod utanför ett litet tag för att kolla om han skällde. Det gjorde han ej då.

När jag kom tillbaka efter ca 10-15 min så skällde han inte heller. Frågade grannen som kom hem från jobb innan jag var tillbaka och hon hade ej hört att han skällt.

Duktig vovve =)

När jag var ute och skottade så var han aldrig långt borta från mig. Han är duktig som ej sticker fast man ej har kolla över vart han är hela tiden.

Han har ju lite svårt för att tugga på ben, men jag tror att med lite träning så börjar han med det också!

Här är lite update från när vi var ute. Svårt att hinna med honom med kameran bara för han är snabb som tusan!

 






Här hörde han massa fåglar som sjöng, sen skulle han leta upp dom

 
Enzo kollade om Tess var hemma, men det var hon ej. Antar att det luktar Ronja där.


Sötnöt

I morgon ska Tess passa honom under tiden pappa & jag är på Spenshult. Det ska nog gå bra =)

This is it!

Kram

Sommaren med Göran



Har jag precis sett och det var himla kul!

En film som jag kan rekommendera.

Måndag

Dagen började hos VC.
Det visade sig att jag hade ett virus och lungorna lät inte riktigt hundra. Har ju vätska, men det var merän det.

Nu ska jag upp till Spenshult i morgon så om dom inte har en lungspecialist där så ska jag ringa min läkare på onsdag så ska hon skicka remiss så jag blir ordentligt checkad.
Det har hållt på lite väl länge nu.

På vägen ner så flåsade jag rejält, vilket jag sa till läkaren med och hon märkte det själv när jag varit och tagit prover och skulle in på rummet igen.
Hon trodde det var astman men den känner jag inte av alls.

När jag kom in till henne och hon frågade vad som fattades mig, jag berättade så skrattade hon bara för det är samma visa alltid. Halsen, hosta, lungorna & värken.

Ja det är roligt nästan jämnt! En dag blir det säkert bra igen =)
Man får leva på hoppet!

När jag kom hem igen så gick jag över gräsmattan för jag skulle kolla Mini. Han skällde som bara den.
Skickade ett meddelandet till Tess innan jag gick om hon kunde höra om hon hörde något.
Hon hör inte det in, som tur är och hon hörde att han skällde, tystnade och sen skällde igen.

Jag måste vänja honom med att vara själv och vsa honom att jag kommer tillbaka igen och ej överger honom.

Har jag tur så passat Tess honom i morgon när jag ska till Spenshult.
Han är ju ingen svår hund alls.
Han tyr sig snabbt till vuxna och följer efter dom.
Jag hoppas hon orkar passa honom i alla fall, annars vet jag ej vad jag ska göra.

Annars så har vi inte så mycket varmvatten här i våra stugor.
Igår hade varken jag & Tess något. Vet i fan vad gubben gjort nu.
Värmen drar han ner så det gör han säkert med varmvattnet med.

Snackade om att skriva ett brev direkt till socialnämnden där alla skriver under eller rent av gå till tidningen.
Det måste bli ett slut nu. Allra helst så hade man gärna sluppit honom och fått hit en ordentligt hyresvärd som kan sin sak, som ej drar ut på saker och ting eller rent av försöker får med andra hyresgäster för att få ut en annan.
Sjuk människa!

Nu till en positiv sak och det är att min kurator har fått en ny tjänst så jag kan fortsätta hos henne i stället för att börja om från början med en ny.
Katarina när jag var på VC. Jag blev väldigt glad.

Nä, om man skulle ta och kolla på en film. Ja det gör jag nog.

Ha en fin måndag, kram




RSS 2.0