Mjuk pepparkaka

Ingredienser 8 portioner

Smör 150 g
Ägg 3 st
Socker 3,5 dl
Gräddfil 2,3 dl
Vetemjöl 4 dl
Bakpulver 3 tsk
Pepparkakskryddor 1 påse

Tillagningsinstuktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker poröst.
  2. Tillsätt gräddfil och smör
  3. Rör ner mjölet, bakpulvret och pepparkakskryddorna.
  4. Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l.
  5. Grädda på galler på första flasen nerifrån i 175-200 grader i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr

Bild privat

Recept taget inne på http://www.santamariaworld.com/recept/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0