Saffransskorpor
För ca 30 st
Ingredienser
100 g smör
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovhackad, skållad sötmandel (kan uteslutas)
Råsocker/brun farin socker (kan uteslutas)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Rör saffranet med lite av sockret
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovhackad, skållad sötmandel (kan uteslutas)
Råsocker/brun farin socker (kan uteslutas)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Rör saffranet med lite av sockret
Smält smöret och ha i saffran
Häll över blandningen i en bunke och rör ner äggen
Blanda de torra ingredienserna med sötmandel och vänd ner det i bunken med smöret
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt (strö över råsocker. Man kan pensla lite med vatten om sockret inte fastnar ordentligt)
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 min
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 min
Tar ut dem och sänk temperaturen till 125 grader
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 min7Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat ( eller över natten)
Bilden är privat
Receptet är taget från www.matklubben.se och tillhör Penne
Bilden är privat
Receptet är taget från www.matklubben.se och tillhör Penne
Kommentarer
Trackback