Vernica von Schneck



Althea Molin är psykolog och gärningsmannaprofilerare. Efter att ha  utbildat sig och arbetat i New York återvänder hon till Sverige och Stockholm efter ett brutalt mordförsök som närapå kostade henne livet. Hon plågas av mardrömmar om överfallet och försöker komma på vad hon ska göra med sitt liv.
Så får hon ett oväntat telefonsamtal från vännen Peter, som arbetar som polis på länskriminalen. En seriemördare sätter skräck i Stockholms nattliv efter att tre kvinnor hittats mördade i väskor runt om i Stockholm. Althea bestämmer sig för att hjälpa till, och hon dras snabbt in i en komplicerad mordgåta där lyxlivet på Stureplan varvas med brutala brott. Hennes arbetsmetoder ifrågasätts av polisen, och hon inser att mördaren inte är långt borta…




Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga. Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i NewYork. Men så mördas en IT-tekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort - djävulen - instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid. Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?



Två kanonbra böcker. Läs dom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0